Pelaaminen netissä

Verkkopelaaminen on kehittynyt 20 vuoden aikana ilmiömäisesti nörttien salatusta harrastuksesta jokapäiväiseksi toiminnaksi lähes jokaisen keskuudessa. Netissä on helppoa pelata esimerkiksi ystävien luona ilman, että tarvitsisi lähteä likaamaan kenkiään Suomen loskaisessa säässä pubiin tallustellessa.Tässä artikkelissa ehdotamme muutamia hyviä vaihtoehtoja peli-iltojen keskiöön:

Counter-Strike

Ihan ensimmäisenä täytyy tietenkin mainita yksi kaikkien aikojen räiskintäklassikoista, CS eli kynäri. Neljänteen osaansa eli Global Offensiveen asti tiensä löytänyt pelisarja on ihastuttanut ja vihastuttanut pelikansaa yksinkertaisella peli-ideallaan jo 90-luvun loppupuolelta lähtien.Pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen, terroristeihin ja vastaterroristeihin, joita voisi kutsua myös poliiseiksi. Perinteisessä kilpailumuodossa pelin keskiössä on C4-räjähde, joka terroristijoukkueen tulee asettaa yhteen kunkin kentän kahdesta pommialueesta. Mikäli pommin asettaminen onnistuu, on poliiseilla 35 sekuntia aikaa käydä purkamassa räjähde voittaakseen kierroksen.Kun kierros ratkeaa, peli alkaa tavallaan alusta sillä erolla, että kullekin pelaajalle jaetaan rahaa sen mukaan, kuinka edellinen kierros päättyi. Esimerkiksi terroristien asetettua pommin ja voitettua kierros, nämä saavat käyttöönsä runsaasti rahaa parempia aseita ja muita tarvikkeita varten. Toisin kuin esimerkiksi Call of Dutyssä, tässä pelissä pelaajan on ansaittava aseensa.

Selainpelit

Aina pelejä ei tarvitse asentaa koneelle, sillä nykypäivänä Flash- ja Java-alustat mahdollistavat pelin pyörittämisen suoraan verkkoselaimessa. Esimerkiksi perinteiset rahapelit, joita aikanaan totuimme pelaamaan R-kioskin ulko-oven vieressä, löytyvät nyt netistä. Pelaamisesta on tehty erityisen helppoa, kun ne pyörivät tietokoneiden lisäksi mobiililaitteilla. Lisäksi uusille pelaajille jaetaan heti kirjautumisen yhteydessä erilaisia bonuksia, joiden avulla peleihin pääsee nopeasti sisään.Toinen tunnettu selainpelimahdollisuus ovat Älypään kaltaiset pelisivustot, joissa pääset testaamaan taitojasi erilaisissa peleissä ja tietovisoissa kotikoneella. Alun perin tv:stä tutuksi tulleen Älypään brändi on pysynyt pinnalla pitkään, ja moni suomalainen nauttiikin tämän opettavaisen ja viihdyttävän sivuston annista joka päivä. Kun aiemmin Älypää keskittyi ainoastaan tietovisailuun, on tarjonta laajentunut esimerkiksi mahjongeihin, sudokuun, pasianssiin, sanaristikoihin, palapeleihin sekä jopa tetriksen kaltaisiin puzzle-klassikoihin.