Palontorjuntatuotteet kotiin tai työpaikalle

Missä tahansa voi joutua tilanteeseen, jossa palontorjuntatuotteille tulee tarvetta. Kotona ruokaa laittaessa saattaa syttyä rasvapalo. Työpaikalla taas erilaiset elektroniset laitteet, kuten akut tai paristot saattavat sytyttää tulipalon. Näitä tilanteita varten on hyvä varautua jo etukäteen. Kerromme tässä artikkelissa muutamia vinkkejä, miten voit suojautua tulipalojen varalta jo etukäteen.

Toimiminen tulipalotilanteessa

Ensin lyhyesti siitä, miten tulipalotilanteessa tulee toimia. Tulipalotilanteissa sammutetaan ensin tulipalo, jos se on mahdollista. Tässä ei kuitenkaan tule vaarantaa omaa turvallisuutta. Pahoissa tulipaloissa tulee noudattaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön toimintaohjeita. Mikäli tulipalo on pieni, voit yrittää sammuttaa tulenalun itse sammutuspeitteellä tai vaahtosammuttimella.

Ensiapu tulipalon jälkeen

Tulipaloon voi varautua kotona tai työpaikalla ensiaputarvikkein. Ensiapupakkauksessa olisi hyvä olla palovammataitos, palovammalaastareita sekä rasva- ja palovammaside. Pakkauksen sijainti kannattaa merkitä siihen tarkoitetulla tarralla, jotta kaikki tilan käyttäjät löytävät sen helposti ja nopeasti tarvittaessa.

Onhan palohälytin toimintakuntoinen?

Sekä kodeista että työpaikoilta tulee löytyä palovaroitin. Palovaroitin parantaa selviytymismahdollisuuksia tulipalotilanteessa ja pelastaa ihmishenkiä. Palovaroittimet toimivat usein verkkovirralla ja/tai paristoilla. Paristojen toimivuus tulisi tarkistaa ainakin kerran kuussa. Suositeltavaa on, että paristot vaihdetaan palovaroittimeen ainakin kerran vuodessa.

Tulipaloon varautuminen kannattaa

Varautuminen tulipaloihin kannattaa. Varautumalla voit pelastaa oman tai toisen ihmisen hengen. Tästä näkökulmasta palontorjuntatuotteet ovat pieni investointi. Ne eivät usein myöskään vie paljoa tilaa. Tarkista millaisia tuotteita on saatavissa kotiin ja työpaikalle, voit ostaa paloturvallisuutesi täältä.