Kiinalaisia astioita uuteen kotiin

Tarvitsetko uuteen kotiisi erilaisia astioita? Ihmisillä on erilaisia syitä, jonka vuoksi heillä on uusi koti. Jotkut muuttavat vanhempiensa luota pois ja toiset esimerkiksi työn perässä eri paikkakunnalle. Ehkäpä joillakin on uusi perhe.

Tällöin usein tulee tarve hankkia uusi, ja mielellään kestäviä, astioita. Vaikka kestäviä ja korkealaatuisia astioita on saatavissa hyvin monesta maasta, eritoten Kiinassa on astioiden valmistuksesta pitkät perinteet. Ei ole siis tavatonta, että vilkaistessasi astioiden pohjaa, löydät merkinnän “made in China”.

Kiinalaiset astiat kestävät sukupolvelta toiselle

Kiinassa on keramiikan tuotannossa pitkät perinteet ja vanhimmat astioista ovat satojen vuosien takaa. Kiinalainen keramiikan tuotanto on erittäin vanhaa. Löydöt ovat tosin eri paikoissa eri ikäisiä. Perinteisesti kiinalaiset astiat ovat olleet hyvin koristeltuja. Käsityöläiset ovat tehneet piirroksia etenkin vanhoihin astioihin käsin. Värit ovat olleet kauniita. Yhä voi hankkia kauniin värisiä ja kuviollisia kulhoja ja lautasia. Nykyään voi ostaa myös koristelemattomia.

Astiat uuteen kotiin

Uuteen kotiin sopivia astioita valitessa voi tutkia uuden kodin sisustusta, jotta saisi muotoihin ja väreihin sopivat esineet. Myös perheenjäsenten mielipiteitä kannattaa kysellä, koska rakkaiden ihmisten mielipiteet on hyvä ottaa huomioon. Joskus astioista voi muodostaa kotiinsa myös oivia sisustuselementtejä. Aina ei ole välttämätöntä piilottaa ateriointiin liittyviä esineitä kaappeihin. Tutustu esimerkiksi valikoimaan verkkokaupassa Fyrklövern. Siellä näet monia eri vaihtoehtoja uuteen kotiisi.